Over Yügen

Bij sommige ontmoetingen in je leven weet je direct al dat ze bijzonder zijn

Wij zijn Marie-José en Irene. Twee stoere, sportieve vrouwen en zijn in februari 2020 samen Yügen gestart. Wij maken met aandacht ecologische en duurzame wolproducten. Deze oude ambacht delen we graag door de verkoop van allerlei unieke, stoere wolproducten en tijdens één van onze workshops. 

Judo, met aandacht voor het moment

Wij beoefenen beiden judo. Voor ons is judo niet alleen een sport, het is een levenskunst. Hierdoor hebben wij geleerd om te blijven zoeken naar ontwikkeling. Dit kan alleen met aandacht voor de ander en onszelf. Wij willen onszelf steeds blijven verbeteren en ontwikkelen en daarbij ook bijdragen aan een betere wereld. 

Vilten, werken met ecologische en duurzame wol

De vriendschap werd hechter en Irene werd nieuwsgierig naar een andere hobby van Marie-José, namelijk vilten. Zodoende vilten ze samen een mooie schapenvacht en heeft Irene sindsdien ook een passie voor het bewerken van onbewerkte wol in duurzame producten.

De zeer oude ambacht wolbewerking is net als judo een leuke en uitdagende bezigheid. Door aandacht wordt het proces verder verfijnd. Door veel onderzoeken en oefenen ontstaan er steeds mooiere kinderschoentjes, tassen en andere producten.

Een betere wereld

Wij willen bijdragen aan een betere wereld door duurzame en ecologische wolproducten te maken. Het proces van het verwerken van wol is een arbeidsintensieve ambacht. Wij hebben er bewust voor gekozen om de stappen van de verwerking van ruwe schapenwol tot aan het eindproduct in eigen handen te nemen. 

Het werken met wol maakt ons blij en geeft ons veel energie! Dit zie je terug in onze producten en we delen deze passie graag met jou.

We hebben ook aandacht voor wie jij bent! We leren jou graag kennen, stuur een berichtje via het contactformulier